Gå direkt till innehåll
Kondomen sprack och jag kom i min tjej!

Blogginlägg -

Kondomen sprack och jag kom i min tjej!

”Jag och min flickvän hade sex. Jag har levt med hiv i flera år och har gått på behandling sedan typ första dagen. Jag går på kontroll två gång om året och jag har alltid haft bra värden. När vi hade sex den här gången hade jag som alltid kondom på, men när jag hade kommit märkte jag att jag att kondomen spruckit. PANIK!

Jag ville ju inte utsätta henne för någon fara. Jag ringde dagen efter till min läkare som sa att jag inte skulle oroa mig. Vi pratade om det och sedan hände inget. Efter några veckor, säger tjejen. - Du jag har inte haft min period på länge, så jag köpte ett grav-test. Vi ska ha barn! Fatta glädjen… men vad händer nu…”

Det som händer nu, är att personen i storyn ska bli pappa. Ingen större skillnad på honom eller på någon annan som råkar ut för samma sak. Idag vet man med säkerhet att man kan skaffa barn oavsett vilken partner som lever med hiv. Vare sig den partnern som lever utan hiv, eller barnen kommer få hiv. Så effektiv är den behandling som personer som lever med hiv går på!

HUR PÅVERKAR DET DÅ SJÄLVA SEXUELLA ÖVERFÖRINGEN MED ATT MAN GÅR PÅ BEHANDLING?!

Överföringsrisken är minimal i den faktiska termen, och obefintlig enligt talspråk från forskarna. Självklart alltid säkrast med kondom men även mycket låg risk utan kondom vid både vaginala som anala samlag. Det betyder i praktiken – ha sex, men tänk på de andra sexuellt överförbara sjukdomarna.

HUR SKA MAN TÄNKA?!

Tänk på att det finns fler Sexuellt överförbara sjukdomar än hiv. Ha en dialog! Tala med varandra om vad som känns bekvämt och våga säg vad som inte är bekvämt och jobba på det. När det gäller hiv, så lägg inte för mycket fokus på det. Fokusera på matematiken i det. Inget virus, obefintlig risk. Kärlek, ja är inte det en stor risk i sig

Simon Blom
Projektledare, Hiv-Sverige.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Simon Blom

Presskontakt Ombudsman 0707 73 78 84
Emanuel Karlström

Emanuel Karlström

Presskontakt Strateg Sakfrågor, Press, Kommunikation 0735- 17 36 21

Relaterat innehåll

Hiv-Sverige - Nationell rättighets- och påverkansorganisation för alla som lever med och berörs av hiv i Sverige

Hiv-Sverige är en nationell rättighets- och påverkansorganisation för alla som lever med hiv och alla som berörs av hiv i Sverige. Hiv-Sverige arbetar med att förbättra livsvillkoren för personer som lever med hiv. Vi arbetar med påverkas- och opinionsarbete, information och rådgivning. För och av personer som lever med hiv sedan 1990

Hiv-Sverige
INDUSTRIGATAN 6
11246 Stockholm
Sverige