Gå direkt till innehåll
Karin Laine, juridisk ombudsperson, Hiv-Sverige
Karin Laine, juridisk ombudsperson, Hiv-Sverige

Blogginlägg -

Ny juridisk ombudsperson på Hiv-Sverige

Hej jag heter Karin Laine och är ny juridisk ombudsperson på Hiv-Sverige. Jag kommer framförallt att finnas tillgänglig för juridisk rådgivning på Hiv-Sverige. Om en har frågor kring vilka rättigheter en har och vad det finns för regler och bestämmelser på området så kan en höra av sig på mejl eller telefon eller komma förbi på kansliet i Stockholm. Det kan gälla allt från hur en överklagar ett beslut från försäkringskassan eller vilka rättigheter en har som patient, till att en fått avslag på sin ansökan om uppehållstillstånd och undrar vad som händer nu.

Jag är jurist med ett särskilt fokus på rättigheter och diskriminering. Inom juridiken tycker jag att en grundläggande utgångspunkt är värnandet om den enskilda individen; konflikten mellan det som kallas formell rätt och materiell rätt är något som verkligen får i gång mig och där jag anser att Sverige har mycket kvar att jobba med.

Närmast innan har jag jobbat på Amnesty International med flykting- och migrationsfrågor.

Som jag tidigare nämnt så är rättighetsfrågor något jag brinner för och som varit avgörande för mitt yrkesval. Hiv-Sverige har i mitt tycke en tydlig rättighetsbaserad agenda och en bredd trots sitt relativt smala område. Dessutom finns en tydlig avsikt att vara med och driva på för förändring. Jag hoppas och tror helt enkelt att organisationens mål väl överensstämmer med mina egna ideal och värderingar.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner

Presskontakt

Sören Juvas

Sören Juvas

Presskontakt Ombudsman Talesperson 0707737884

Relaterat material

Relaterade nyheter

Relaterade event