Följ Hiv-Sverige

​Trevlig sommar önskar Hiv-Sverige!

Blogginlägg   •   Jul 10, 2019 12:53 CEST

Nu är sommaren är här och vi vill passa på att hälsa trevlig sommar till alla som stöttar och följer vårt arbete med att stärka rättigheterna för personer som lever med hiv. Våren har inneburit en del förändringar för oss i styrelsen och hos medarbetarna, med nya styrelsemedlemmar, nytt kontor och förändring bland personalen på kansliet.

För att öka synligheten av hiv och uppmuntra till hivtestning hade vi för första gången en hivtesningskampanj även på våren. Candlelight Memorial Day uppmärksammade vi med spännande och nya intressanta studier, som lysande forskare och personal inom vården presenterade. Vi fick även äran att tilldela årets Heders-Red Ribbon till sjuksköterskan Ronnie Ask! Vid 148 tillfällen har vi hanterat ärenden i juridiska rådgivningen till privatpersoner och profession för expertrådgivning och handledning. Och inte minst har Äldreprojektet gått in i en spännande fas med spridning av projektet och dess effekter samt av boken Leva livet – Att åldras med hiv, som även släpptes som e-bok!

Vi vill också passa på att tacka Peter Månehall, för hans tid och ovärderliga arbete som ombudsman här på Hiv-Sverige och som nu går vidare, lycka till! Vi vill även tacka Karin Laine, juridisk rådgivare för hennes tid och fantastiska arbete här och önskar lycka till! Till hösten välkomnar vi våra nya kollegor och ser fram emot nya spännande kampanjer och samarbeten. Som Sveriges enda patientorganisation som arbetar med att stärka rättigheterna för personer som lever med hiv, kommer vi efter sommaren jobba ännu starkare med rättigheter och synliggörande av hiv.

Från 1 juli till 11 augusti har kansliet officiellt stängt men vår styrelse går alltid att nå via mejl eller per telefon. Håll även utkik efter oss på Pride House, där vi kommer medverka i panelsamtal under Stockholm Pride (mer information om det kommer).

Vi tackar vår styrelse och medarbetare för deras engagemang och outtröttliga arbete den här vårterminen!

Vi ses efter sommaren igen, med ännu mer energi och krafttag för att stärka rättigheterna för personer som lever med och som berörs av hiv!

Varma hälsningar!

Christina Franzén
Ordförande på Hiv-Sverige

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.