Gå direkt till innehåll
Bokrelease för - Det är få som talar om dem

Nyhet -

Bokrelease för - Det är få som talar om dem

Hiv-Sverige och Noaks Ark bjuder tillsammans med författaren Pia-Kristina Garde in till bokrelease torsdagen den 18 oktober, för boken ”Det är få som talar om dem”.

Skådespelaren och författaren Pia-Kristina Garde har sedan år 1985 till 2018 gjort vittnesskildringar från människor som lever med och kring hiv, och som arbetade med hiv/aids under åren. Boken skildrar en historia som det sällan talas om i Sverige - de som dog, hur det är att leva utan ett immunförsvar och 30 år med hiv i Sverige.

"Jag är mycket tacksam för att jag fick följa dem, och för att jag har fått så mycket hjälp av deras efterlevande, släktingar och vänner – jag hoppas att vi tillsammans kan göra nytta med den här boken", skriver Pia-Kristina.

Hiv-Sveriges ombudsman Peter Månehall, är en av dem som har samarbetat med Pia-Kristina och uppmuntrat publiceringen av denna unika samling av röster från när det var som värst tills i dag. Under eventet kommer Peter att föra ett öppet samtal med Pia-Kristina om arbetet med boken och hur den kan komma till nytta.

- Jag tycker att det är otroligt viktigt att människor får ta del av Sveriges hivhistoria. Det är många som inte vet något om hur det är att leva med hiv i Sverige och framförallt inte hur det har varit. Vi på Hiv-Sverige vill öka kunskapen om hiv, hos alla, säger Peter.

Boken har Pia-Kristina i första hand skrivit till minne av Jan-Olof "Nola" Morfeldt, som var en av initiativtagarna till att starta Noaks Ark och var verksamhetschef på Noaks Ark Stockholm - där eventet kommer att äga rum. Det var bland annat genom Noaks Ark som Pia-Kristina kom i kontakt med flera av dem som medverkar i boken.

- Vi uppskattar den här boken som skildrar hur det var att leva med hiv under de här åren. Jan-Olof "Nola" Morfeldt var viktig för den svenska hivhistorien, säger Lennie Lindberg, verksamhetschef på Noaks Ark Stockholm. 

När: torsdagen den 18 oktober klockan 16.00 - 18.00

Var: Noaks Ark, Eriksbergsgatan 46, 114 30 Stockholm

Anmälan: bokrelease@noaksark.org

Kontaktperson: Peter Månehall, ombudsman@hiv-sverige.se

Ämnen

Regioner

Kontakter

Simon Blom

Presskontakt Ombudsman 0707 73 78 84

Relaterat innehåll

Relaterade event

Hiv-Sverige - Nationell rättighets- och påverkansorganisation för alla som lever med och berörs av hiv i Sverige

Hiv-Sverige är en nationell rättighets- och påverkansorganisation för alla som lever med hiv och alla som berörs av hiv i Sverige. Hiv-Sverige arbetar med att förbättra livsvillkoren för personer som lever med hiv. Vi arbetar med påverkas- och opinionsarbete, information och rådgivning. För och av personer som lever med hiv sedan 1990

Hiv-Sverige
INDUSTRIGATAN 6
11246 Stockholm
Sverige