Gå direkt till innehåll
Hiv-Sverige tilldelar årets Heders-Red Ribbon till professor Anders Sönnerborg

Nyhet -

Hiv-Sverige tilldelar årets Heders-Red Ribbon till professor Anders Sönnerborg

Anders Sönnerborg har genom sitt arbete och engagemang varit med och skapat ny kunskap som starkt bidragit till att förbättra levnadsvillkoren och livskvalitén för personer som lever med hiv.

- Drivkraften i mitt kliniska arbete och forskning har allt sedan början varit fokuserad på att göra en skillnad för den enskilde patienten. Att få en utmärkelse från Hiv-Sverige är därför extra roligt och tecken på uppskattning av vad jag hittills har gjort, säger Anders Sönnerborg som är professor i infektionsjukdomar och klinisk virologi vid Karolinska Institutet.

År 1983 började Anders Sönnerborg som nyutbildad läkare på Roslagstulls infektionssjukhus. Där mötte han några av de första patienterna med aids i Sverige. Sedan dess har han outtröttligt arbetat med hiv; som läkare, forskare och aktivist. Anders Sönnerborg har genom sitt arbete och engagemang varit med och skapat ny kunskap som starkt bidragit till att förbättra levnadsvillkoren och livskvalitén för personer som lever med hiv. Bland annat genom sitt engagemang som ordförande för Referensgruppen för AntiViral terapi (RAV) vars kunskapsunderlaget kring behandlad hivinfektion slår fast att välbehandlad hiv inte överförs samt genom sitt engagemang i den europeiska patientorganisationen European AIDS Treatment Group (EATG) och som ledamot i styrkommittén för det europeiska samverkansorganet HIV in Europe.

Anders Sönnerborg tar emot utmärkelsen på fredag den 19 maj i Hiv-Sveriges lokaler i Stockholm.

Heders-Red Ribbon
Hiv-Sverige har sedan 2005 delat ut Heders-Red Ribbon. Utmärkelsen består av ett diplom samt en Red Ribbon-medalj i guld och granater av smyckedesignern Michaela de la Cour.
Läs mer om på www.hiv-sverige.se/heders-red-ribbon

Candlelight Memorial Day
Arrangeras den tredje söndagen i maj varje år. Rörelsen samlar människor över hela världen dels för att hedra dem som avlidit i AIDS och dels för att synliggöra dem som lever med hiv.
Läs mer på www.candlelightmemorial.org

Foto
Privat.

Ämnen

Regioner

Kontakter

Simon Blom

Presskontakt Ombudsman 0707 73 78 84

Relaterat innehåll

Relaterade event

Hiv-Sverige - Nationell rättighets- och påverkansorganisation för alla som lever med och berörs av hiv i Sverige

Hiv-Sverige är en nationell rättighets- och påverkansorganisation för alla som lever med hiv och alla som berörs av hiv i Sverige. Hiv-Sverige arbetar med att förbättra livsvillkoren för personer som lever med hiv. Vi arbetar med påverkas- och opinionsarbete, information och rådgivning. För och av personer som lever med hiv sedan 1990

Hiv-Sverige
INDUSTRIGATAN 6
11246 Stockholm
Sverige