Följ Hiv-Sverige

Årets stora fråga, vågar du ligga? Svaret är glasklart!

Pressmeddelande   •   Nov 27, 2014 14:07 CET

Vet du hur det är att vara hivpositiv idag?

Idag vet vi med säkerhet att när en person är under en välinställd behandling för sin hiv är det minimal risk för att viruset ska överföras. Det innebär att kvinnor kan föda barn, utan att barnet får hiv. Att din partner med hiv inte överför det till dig. Majoriteten av personer som lever med hiv i Sverige idag har en välinställd behandling!

Hiv är inte längre det vi tidigare föreställt oss.

Vi bär alla ansvar för att minska okunskapen, rädslorna och fördomarna kring hiv. Strunta i din partners hivstatus, ha koll på din egen sexuella hälsa och använd alltid en kondom! Det handlar därför inte om mod utan om kunskap och ansvar.

När testade du dig senast?

Regelbunden testning och tidig behandling är bästa preventionen för att minska spridningen av hiv.

Vågar du ligga?

Vårt svar är glasklart - JA, för vi har kunskap, tar ansvar för vår hälsa och använder kondom.

TESTING AS PREVENTION.

 LOVE TO ALL PEOPLE LIVING WITH HIV

Hiv-Sverige är en nationell paraplyorganisation som, tillsammans med sju medlemsföreningar, arbetar för att ständigt skapa förbättrade livsvillkor för personer som lever med hiv. Vi är en partipolitiskt- och religiöst obunden organisation med en styrelse som väljs bland representanter för våra medlemsorganisationer och enskilda medlemmar.

För och av personer som lever med hiv sedan 1990

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.