Gå direkt till innehåll
Elisabeth Ohlson Wallin mottar Heders-Red Ribbon 2016.

Pressmeddelande -

Elisabeth Ohlson Wallin mottar Heders-Red Ribbon 2016.

Hiv-Sverige tilldelar årets Heders Red Ribbon till fotografen Elisabeth Ohlson Wallin för hennes insatser och långa engagemang för personer som lever med hiv i Sverige.

Föreläsning och utdelning den 19 maj i Stockholm.

- Jag blir alldeles varm i hjärtat av att få detta pris. Det ger mig styrka att fortsätta mitt arbete. Ett pris som detta är värt mycket, säger Elisabeth Ohlson Wallin.

”Fotografen Elisabeth Ohlson Wallin har med sin kontroversiella, starkt unika och visionära bildkonst förmedlat ett ställningstagande för hiv, och till förmån för personer som lever med hiv, på ett sätt som ingen annan har gjort. Genom hennes insats har hiv aktualiserats och uppmärksammats inom kultursverige och banat vägen för ett paradigmskifte för hur hiv porträtteras i Sverige – ett arbete och ett engagemang som är lika ihärdigt och beständigt som hennes bilder,” lyder motiveringen.

- Vi känner oss väldigt hedrade att Elisabeth Ohlson Wallin har tackat ja till utmärkelsen, hon har genom sina bilder både lyft och stöttat HBTQ-rörelsen och personer som lever med hiv i många år, något som hon fortsätter att göra, säger Christina Franzén, ordförande på Hiv-Sverige.

Föreläsning och utdelning 19 maj, klockan 14.00
Utmärkelsen kommer att delas ut i samband med Hiv-Sveriges uppmärksammande av Candlelight Memorial torsdagen den 19 maj klockan 14.00. Med föreläsningar av Elisabeth Ohlson Wallin och av Kristina Ingemarsdotter Person från Folkhälsomyndigheten som följs av utdelningsceremoni och mingel på Hiv-Sverige, Tjurbergsgatan 29, Stockholm. Se separat inbjudan och program på www.hiv-sverige.se

Kontakt
Farhad Mazi Esfahani, Hiv-Sverige
Mobil 070-773 78 84 / Kontoret 08-714 54 10 / farhad.mazi@hiv-sverige.se

Heders-Red Ribbon
Hiv-Sverige har sedan 2005 delat ut Heders-Red Ribbon. Utmärkelsen består av ett diplom samt en Red Ribbon-medalj i guld och granater av smyckedesignern Michaela de la Cour.
Läs mer om på www.hiv-sverige.se/heders-red-ribbon

Candlelight Memorial Day
Arrangeras den tredje söndagen i maj varje år. Rörelsen samlar människor över hela världen dels för att hedra dem som avlidit i AIDS och dels för att synliggöra dem som lever med hiv.
Läs mer på www.candlelightmemorial.org

Foto
Copyright samt bildrättigheter tillhör Fotograf Elisabeth Ohlson Wallin, bilden av Elisabeth är tagen av Robert Paraniak.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Hiv-Sverige
En nationell paraplyorganisation som arbetar för att förbättra livsvillkoren för personer som lever med hiv.

För och av personer som lever med hiv, sedan 1990

Hiv-Sverige på webben

Hiv-Sverige på FacebookKontakter

Simon Blom

Presskontakt Ombudsman 0707 73 78 84
Emanuel Karlström

Emanuel Karlström

Presskontakt Strateg Sakfrågor, Press, Kommunikation 0735- 17 36 21

Relaterat innehåll

Hiv-Sverige - Nationell rättighets- och påverkansorganisation för alla som lever med och berörs av hiv i Sverige

Hiv-Sverige är en nationell rättighets- och påverkansorganisation för alla som lever med hiv och alla som berörs av hiv i Sverige. Hiv-Sverige arbetar med att förbättra livsvillkoren för personer som lever med hiv. Vi arbetar med påverkas- och opinionsarbete, information och rådgivning. För och av personer som lever med hiv sedan 1990

Hiv-Sverige
INDUSTRIGATAN 6
11246 Stockholm
Sverige