Gå direkt till innehåll
Hiv-Sverige och Clarion Hotel Stockholm uppmärksammar internationella aidsdagen

Pressmeddelande -

Hiv-Sverige och Clarion Hotel Stockholm uppmärksammar internationella aidsdagen

Hiv-Sverige och Clarion Hotel Stockholm samarbetar för att uppmärksamma internationella aidsdagen, den 1 december. Under två veckors tid, från den 27 november till den 9 december kommer Clarion Hotel Stockholm att sälja, den för ändamålet framtagna, WAD-drinken. WAD står för World AIDS Day och del av intäkterna från drinken kommer att gå oavkortat till Hiv-Sveriges arbete för hivpositivas intressefrågor och för att stärka hivpositivas rättigheter i samhället.

I hotellets Upstairs Bar kan man tisdag till lördag njuta drinkar, snacks och live band varvat med DJs och så WAD-drinken, El Corazon som består av rom, Lychee likör, lime, granatäpple, Peychaud bitter och socker.

Syftet med eventet är att göra hivinformation lättillgänglig och förhoppningen är att det väcker ett intresse, att folk börjar prata om hiv och att de testar sig om de har utsatt sig för risk. 

- Barmiljön erbjuder ett enkelt sätt att nå ut till människor utan att behöva ”trycka upp” information i ansiktet på dem. Här i Upstairs Bar kan man umgås, lyssna på musik och under avslappnade former njuta en god drink speciellt komponerad för WAD-dagen. I hotellets reception säljer vi det röda bandet under hela året, säger Victor Triantafillidis, hotellchef på Clarion Hotel Stockholm.

Röda bandet är sedan 1991 den internationella symbolen för aids och bärs för att visa stöd för dem som lever med hiv eller är sjuka i aids. Det har även till syfte att utmana fördomar och diskriminering, vilka utgör ett hot mot den globala kampen mot hiv och aids.

Det är första gången som Hiv-Sverige och Clarion Hotel Stockholm gör ett gemensamt utåtriktat event sedan starten av samarbetet.
- Vi ser Clarion Hotel Stockholm som en långsiktig samarbetspartner. De har alltid visat ett uppriktigt engagemang gentemot Hiv-Sverige och det känns därför extra bra att få arbeta utåt tillsammans med dem, säger Christina Franzén, ordförande i Hiv-Sverige.

Upstairs Bar öppettider:
tisdag-fredag 17-01
fredag-lördag 17-03

Ämnen

Kategorier


Hiv-Sverige är en riksomfattande paraplyorganisation som arbetar med hivpositivas intressefrågor samt att bevaka och för att stärka hivpositivas rättigheter i samhället. Hiv-Sverige är en partipolitiskt- och religiöst obunden organisation med en styrelse som väljs bland representanter för våra medlemsorganisationer.

Presskontakt

Simon Blom

Presskontakt Ombudsman 0707 73 78 84

Hiv-Sverige - Nationell rättighets- och påverkansorganisation för alla som lever med och berörs av hiv i Sverige

Hiv-Sverige är en nationell rättighets- och påverkansorganisation för alla som lever med hiv och alla som berörs av hiv i Sverige. Hiv-Sverige arbetar med att förbättra livsvillkoren för personer som lever med hiv. Vi arbetar med påverkas- och opinionsarbete, information och rådgivning. För och av personer som lever med hiv sedan 1990

Hiv-Sverige
INDUSTRIGATAN 6
11246 Stockholm
Sverige