Gå direkt till innehåll
Hiv-Sverige och Clarion Hotel Stockholm uppmärksammar internationella aidsdagen

Pressmeddelande -

Hiv-Sverige och Clarion Hotel Stockholm uppmärksammar internationella aidsdagen

Hiv-Sverige och Clarion Hotel Stockholm samarbetar återigen för att uppmärksamma internationella aidsdagen 1 december. Under vecka 48 (25/11-1/12) kommer en miniutställning om hiv att visas på Clarion Hotel Stockholm.

Syftet med utställningen är att visa på att vi lever i en helt ny verklighet när det gäller hiv, men hur den gamla och numera mycket förlegade bilden av hiv ändå lever kvar. Utställningen på Clarion Hotel Stockholm gör informationen lättillgänglig och förhoppningen är att den ska väcka ett intresse och sprida kunskap om hiv i dag. Att hotellets gäster får en ökad förståelse om hiv, börjar prata om det och att de testar sig om de har utsatt sig för risk. 

För hotellet har konsten alltid haft en framträdande roll och i perioder visas tillfälliga utställningar med framstående konstnärer som avlöser varandra. Konsten skapar en intressant atmosfär och väcker till samtalsämne. Nu ersätts den av hivinformation när Hiv-Sverige för första gången bjudits in att fylla gången/rampen från entrén och receptionen fram till hissarna.

- Hotellmiljön erbjuder ett enkelt sätt att nå ut till människor utan att behöva ”trycka upp” information i ansiktet på dem. Vi ser det som ett sätt att medverka till att sprida kunskap om hiv och som ett bidrag till hivprevention. I hotellets reception säljer vi det röda bandet under hela året, säger Alexander Ihre, marketing coordinator på Clarion Hotel Stockholm.

Röda bandet är sedan 1991 är den internationella symbolen för aids och bärs för att visa stöd för dem som lever med hiv eller är sjuka i aids. Det har även till syfte att utmana fördomar och diskriminering, vilka utgör ett hot mot den globala kampen mot hiv och aids.

Utställningen kommer att vara bemannad av personal från Hiv-Sverige och 500 goody bags kommer att delas ut till gästerna.

Hiv-Sverige och Clarion Hotel Stockholm har ett flerårigt samarbete bakom sig och gör återigen ett gemensamt utåtriktat event.
- Vi ser Clarion Hotel Stockholm som en långsiktig samarbetspartner. De har alltid visat ett uppriktigt engagemang gentemot Hiv-Sverige och vi ser Clarion som en viktig kanal för att synliggöra hiv och Hiv-Sverige. Det känns därför extra bra att få arbeta utåt tillsammans med dem, säger Christina Franzén, ordförande i Hiv-Sverige.


Ämnen

Taggar


Hiv-Sverige är en nationell paraplyorganisation som, tillsammans med sju medlemsföreningar, arbetar för att ständigt skapa förbättrade livsvillkor för personer som lever med hiv. Vi är en partipolitiskt- och religiöst obunden organisation med en styrelse som väljs bland representanter för våra medlemsorganisationer och enskilda medlemmar.

Var: Clarion Hotel Stockholm, Ringvägen 98, T-bana: Skanstull
När: 25 november-1 decemberPresskontakt

Sören Juvas

Sören Juvas

Presskontakt Ombudsman Talesperson 0707737884

Relaterat material