Gå direkt till innehåll
The WAD-Girls. Foto: Peter Knutson
The WAD-Girls. Foto: Peter Knutson

Pressmeddelande -

Hiv-Sverige tilldelar 2018 års Heders-Red Ribbon till dragshowgruppen The WAD-Girls

Hiv-Sveriges Heders-Red Ribbon 2018 tilldelas dragshowgruppen The WAD-Girls med motiveringen:

WAD-Girls har sedan starten 2003 med hårt arbete och stor glädje synliggjort hiv och samlat in medel som oavkortat gått till personer som lever med hiv. Deras osjälviska insats har hjälpt ett oräkneligt antal människor till en bättre livskvalité och vardag.

- Vi är otroligt hedrade och superglada att vi blir uppmärksammade för allt vårt hårda slit, vi har hållit på nu i 15 år och i år blir sista året för oss så det känns extra kul att kunna sluta på topp, skriver The WAD-Girls. 

Dragshowgruppen The WAD Girls grundades 2003 för att uppmärksamma Världsaidsdagen, World AIDS Day, även kallad WAD. Det är även detta som gett upphov till gruppens namn. Genom showerna har The WAD-Girls informerat om hiv, dela ut kondomer och samla in medel som oavkortat gått till personer som lever med hiv. Gruppen skapades för ett engångsjippo för att samla in pengar till Posithiva Gruppens Stödfond. Nu 15 år senare har gruppen samlat hundratusentals kronor som kunnat hjälpa andra som lever med hiv. Gruppen har under flera år även varit den enda sponsorn till fonden. Gruppen har bestått av olika personer genom åren och deras gemensamma insats belönas. 

Utdelning 25 maj

WAD-Girls tar emot utmärkelsen i samband med den årliga Candlelight Memorial Day- Konferensen, fredag den 25 maj kl 13-17 i Hiv-Sveriges lokaler i Stockholm. Utdelningen sker kl 16.00.

Heders-Red Ribbon

Hiv-Sverige har sedan 2005 delat ut Heders-Red Ribbon i anslutning till Candlelight Memorial Day. Utmärkelsen består av ett diplom samt en Red Ribbon-medalj i guld och granater av smyckedesignern Michaela de la Cour.
Läs mer Heders-Red Ribbon på hiv-sverige.se

Candlelight Memorial Day 

Arrangeras den tredje söndagen i maj varje år. Rörelsen samlar människor över hela världen dels för att hedra dem som avlidit i AIDS och dels för att synliggöra dem som lever med hiv.
Läs mer på www.candlelightmemorial.org

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

RegionerHiv-Sverige är en nationell rättighets- och påverkansorganisation som arbetar för alla som lever med hiv och alla som berörs av hiv i Sverige. För och av personer som lever med hiv, sedan 1990

Hiv-Sverige på webben

Hiv-Sverige på FacebookKontakter

Simon Blom

Presskontakt Ombudsman 0707 73 78 84
Emanuel Karlström

Emanuel Karlström

Presskontakt Strateg Sakfrågor, Press, Kommunikation 0735- 17 36 21

Relaterat innehåll

Relaterade event

Hiv-Sverige - Nationell rättighets- och påverkansorganisation för alla som lever med och berörs av hiv i Sverige

Hiv-Sverige är en nationell rättighets- och påverkansorganisation för alla som lever med hiv och alla som berörs av hiv i Sverige. Hiv-Sverige arbetar med att förbättra livsvillkoren för personer som lever med hiv. Vi arbetar med påverkas- och opinionsarbete, information och rådgivning. För och av personer som lever med hiv sedan 1990

Hiv-Sverige
INDUSTRIGATAN 6
11246 Stockholm
Sverige