Följ Hiv-Sverige

Hiv-Sveriges Heders Red Ribbon till Steve Sjöqvist

Pressmeddelande   •   Apr 26, 2012 11:05 CEST


Motivering:

"Steve Sjöqvist  är en eldskäl som brinner för hivpositivas rättigheter skall uppmärksammas.
Han har oförtrutet under många år kämpat med att sprida kunskap, förståelse och synliggjort hivpositiva.
Med föreläsningar, författarskap och framför allt en mycket stor och osjälvisk öppenhet har han skapat förutsättning till attitydförändringar.
Detta har lett till att enskilda personer som lever med hiv har givits en bättre vardag där "hemligheten" blivit mindre tung att bära.
Dessutom har hans enträgna arbete givit organisationer och enskilda personer som jobbar med hiv frågor större möjlighet att göra sig hörda och påverka både beslutsfattare och enskilda medborgare i samhället."Utmärkelsen består av diplom samt en medalj designad av Michaela de la Cour

Prisutdelningen är en del av högtidlighållandet av International Aids Candlelight Memorial Day som arrangeras för att uppmärksamma allmänheten om hiv/aids samt inspirera och sprida kunskap om hiv. För tjugosjunde gången tänder man denna dag runt om i världen ett ljus för att hedra alla som gått bort i hiv och som idag lever med sjukdomen. Läs mer om Candlelight Memorial Day påwww.candlelightmemorial.org.

Utdelningen sker klockan 16.00 måndagen den 21 maj på Hotel Clarion på Ringvägen 91  i Stockholm

Kategorisering

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.