Följ Hiv-Sverige

Hivpositiv, gay domare i Sydafrikas högsta domstol till Sverige.

Pressmeddelande   •   Jun 08, 2009 10:25 CEST

Organisationen Hiv-Sverige har bjudit in Edwin Cameron på ett tredagars besök i Stockholm. Han anländer idag; måndag.

Under sitt besök kommer han på tisdagen 9:e juni att delta vid en konferens om kriminalisering av hivöverföring och dess inverkan på hivpreventionen.

Han talar även vid ett seminarium arrangerat tillsammans med Sida på onsdagen och ett seminarum i Riksdagen samma eftermiddag.

Cameron lämnar Sverige på Torsdag morgon.

Edwin Cameron är domare i Sydafrikas högsta domstol; konstitutionsdomstolen. President Kgalema Motlanthe tillsatte honom 1 Januari 2009. Han utbildades på Pretoria Boys' High School, Stellenbosch och Oxford, där han var Rhodesstipendiat och vann de högsta akademiska utmärkelserna. Under apartheid var han en ledande jurist inom området mänskliga rättigheter . President Mandela utsåg honom till domare 1994. Han var en kraftfull kritiker av President Mbeki's aidsförnekande politik och skrev den prisvinnande självbiografin; Witness to AIDS.

Läs mer om Edwin Cameron:

http://en.wikipedia.org/wiki/Edwin_Cameron

http://www.witnesstoaids.com/

Ytterligare information och kontakt:

Andreas Berglöf Ombudsman,Hiv-Sverige 0705 21 16 08

Lars Lindberg Informationsansvarig, Hiv-Sverige  08 714 54 11/ 0733 456 466

Hiv-Sverige / Riksförbundet för hivpositiva är en paraplyorganisation på riksnivå som främst arbetar med hivpositivas intressefrågor samt bevakar och försöker stärka hivpositivas rättigheter i samhället. Hiv-Sverige är en partipolitiskt- och religiöst obunden organisation. För ytterligare information: www.hiv-sverige.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.