Gå direkt till innehåll
Hivpositiv, gay domare i Sydafrikas högsta domstol till Sverige.

Pressmeddelande -

Hivpositiv, gay domare i Sydafrikas högsta domstol till Sverige.

Organisationen Hiv-Sverige har bjudit in Edwin Cameron på ett tredagars besök i Stockholm. Han anländer idag; måndag.

Under sitt besök kommer han på tisdagen 9:e juni att delta vid en konferens om kriminalisering av hivöverföring och dess inverkan på hivpreventionen.

Han talar även vid ett seminarium arrangerat tillsammans med Sida på onsdagen och ett seminarum i Riksdagen samma eftermiddag.

Cameron lämnar Sverige på Torsdag morgon.

Edwin Cameron är domare i Sydafrikas högsta domstol; konstitutionsdomstolen. President Kgalema Motlanthe tillsatte honom 1 Januari 2009. Han utbildades på Pretoria Boys' High School, Stellenbosch och Oxford, där han var Rhodesstipendiat och vann de högsta akademiska utmärkelserna. Under apartheid var han en ledande jurist inom området mänskliga rättigheter . President Mandela utsåg honom till domare 1994. Han var en kraftfull kritiker av President Mbeki's aidsförnekande politik och skrev den prisvinnande självbiografin; Witness to AIDS.

Läs mer om Edwin Cameron:

http://en.wikipedia.org/wiki/Edwin_Cameron

http://www.witnesstoaids.com/

Ytterligare information och kontakt:

Andreas Berglöf Ombudsman,Hiv-Sverige 0705 21 16 08

Lars Lindberg Informationsansvarig, Hiv-Sverige  08 714 54 11/ 0733 456 466

Hiv-Sverige / Riksförbundet för hivpositiva är en paraplyorganisation på riksnivå som främst arbetar med hivpositivas intressefrågor samt bevakar och försöker stärka hivpositivas rättigheter i samhället. Hiv-Sverige är en partipolitiskt- och religiöst obunden organisation. För ytterligare information: www.hiv-sverige.se

Ämnen

Kategorier


Hiv-Sverige är en nationell patientorganisation för alla som lever med hiv och alla som berörs av hiv i Sverige vi arbetar med påverkan, rättigheter och prevention. 

För och av personer som lever med hiv, sedan 1990

Hiv-Sverige på webben

Hiv-Sverige på FacebookPresskontakt

Simon Blom

Presskontakt Ombudsman 0707 73 78 84

Relaterat innehåll

Relaterade event

Hiv-Sverige - Nationell rättighets- och påverkansorganisation för alla som lever med och berörs av hiv i Sverige

Hiv-Sverige är en nationell rättighets- och påverkansorganisation för alla som lever med hiv och alla som berörs av hiv i Sverige. Hiv-Sverige arbetar med att förbättra livsvillkoren för personer som lever med hiv. Vi arbetar med påverkas- och opinionsarbete, information och rådgivning. För och av personer som lever med hiv sedan 1990

Hiv-Sverige
INDUSTRIGATAN 6
11246 Stockholm
Sverige