Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Utdelning av 2012 års Heders-Red Ribbon

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Utdelning av 2012 års Heders-Red Ribbon

Organisationen Hiv-Sverige/ Riksförbundet för hivpositiva delar ut sin utmärkelse ”Heders-Red Ribbon till författaren och föreläsaren Steve Sjöquist för sitt mångåriga arbete med hivfrågor.

Prisutdelningen är en del av högtidlighållandet av International Aids Candlelight Memorial Day som arrangeras för att uppmärksamma allmänheten om hiv/aids samt inspirera och sprida kunskap om hiv. För tjugosjunde gången tänder man denna dag runt om i världen ett ljus för att hedra alla som gått bort i hiv och som idag lever med sjukdomen. Läs mer om Candlelight Memorial Day påwww.candlelightmemorial.org.

Utdelningen sker, i närvaro av speciellt inbjudna, klockan 16.00 måndagen den 21 maj på Hotel Clarion på Ringvägen 98  i Stockholm.

Pressen hälsas välkommen utan föranmälan.

Utdelningen kommer även att dokumenteras av filmaren Staffan Hildebrand.

MOTIVERING:
”Steve Sjöqvist  är en eldsjäl som brinner för hivpositivas rättigheter skall uppmärksammas.
Han har oförtrutet under många år kämpat med att sprida kunskap, förståelse och synliggjort hivpositiva.
Med föreläsningar, författarskap och framför allt en mycket stor och osjälvisk öppenhet har han skapat förutsättning till attitydförändringar.
Detta har lett till att enskilda personer som lever med hiv har givits en bättre vardag där ”hemligheten” blivit mindre tung att bära.
Dessutom har hans enträgna arbete givit organisationer och enskilda personer som jobbar med hiv frågor större möjlighet att göra sig hörda och påverka både beslutsfattare och enskilda medborgare i samhället.”

Steve Sjöquist är den sjunde i raden av mottagare sedan utmärkelsen instiftades 2005.  Tidigare mottagare är  artisten Andreas Lundstedt, författaren Anna-Maria Sörberg, Ôverläkaren Pehr-Olov Pehrsson, Kuratorn Christina Ralsgård, aktivisten Hans Nillson samt sprututbytet i Malmö.

 Utmärkelsen består av diplom samt en medalj designad av Michaela de la Cour

 

Ämnen

Taggar


Hiv-Sverige är en paraplyorganisation på riksnivå som arbetar med hivpositivas intressefrågor samt bevakar och försöker stärka hivpositivas rättigheter i samhället.

Presskontakt

Sören Juvas

Sören Juvas

Presskontakt Ombudsman Talesperson 0707737884

Relaterade nyheter