Gå direkt till innehåll
Pressvisning av ”Hemligheten” – en film om att leva med hiv som tonåring

Pressmeddelande -

Pressvisning av ”Hemligheten” – en film om att leva med hiv som tonåring

Daniel är 17 år och född med hiv. ”Hemligheten” handlar om hans liv med familj, kompisar, förälskelse och om strävan efter att leva ett så normalt liv som möjligt. Vilka förutsättningar har han i ett samhälle som fortfarande domineras av okunskap om hiv och en lagstiftning som riskerar att göra honom kriminell om han inte berättar om sin hiv för tjejen han är kär i, innan de har sex?

Hemligheten handlar om socialt, strukturellt och självstigma och om den diskriminering personer som lever med hiv riskerar att utsättas för. Allt bottnar i okunskap och allmän rädsla för en sjukdom som är helt ofarlig vid vanliga sociala kontakter, kramar, pussar, kyssar och hångel. Den handlar också om skuldbeläggande och rädsla att utsättas för stigma och diskriminering.

Hiv-Sverige bjuder in media för premiärvisning den 28 november på Clarion Hotel Stockholm. Efter filmen följer ett samtal med Lars Ekdahl, fotograf och regissör, Love Lyssarides, som spelar rollen som Daniel och Peter Månehall, ombudsman på Hiv-Sverige.

Under hela veckan, 25 november till 1 december, pågår en utställning om hiv på Clarion. Syftet med utställningen är att visa på att vi lever i en helt ny verklighet när det gäller hiv, men hur den gamla och numera mycket förlegade bilden av hiv ändå lever kvar. Med utställningen vill Hiv-Sverige väcka ett intresse och sprida kunskap om hiv i dag. Förhoppningen är att hotellets gäster får en ökad förståelse om hiv, börjar prata om det och att de testar sig om de har utsatt sig för risk. 

Utställningen är bemannad av Hiv-Sverige och 500 goody bags kommer att delas ut till gästerna.

I hotellets reception säljs Röda bandet, som sedan 1991 är den internationella symbolen för aids och bärs för att visa stöd för dem som lever med hiv eller är sjuka i aids. Det har även till syfte att utmana fördomar och diskriminering, vilka utgör ett hot mot den globala kampen mot hiv och aids.

Var: Clarion Hotel Stockholm, rum C18, Ringvägen 98, T-bana Skanstull
När: torsdagen den 28 november
Tid: 15.00

Vi bjuder på fika.


Ämnen

Taggar


Hiv-Sverige är en nationell paraplyorganisation som, tillsammans med sju medlemsföreningar, arbetar för att ständigt skapa förbättrade livsvillkor för personer som lever med hiv. Vi är en partipolitiskt- och religiöst obunden organisation med en styrelse som väljs bland representanter för våra medlemsorganisationer och enskilda medlemmar.


Presskontakt

Sören Juvas

Sören Juvas

Presskontakt Ombudsman Talesperson 0707737884

Relaterat material

Relaterade nyheter