Följ Hiv-Sverige

Världsaidsdagen uppmärksammas i Kungsträdgården

Pressmeddelande   •   Nov 27, 2009 15:47 CET

Världsaidsdagen eller World AIDS Day är dagen då vi uppmärksammar ett av världens största problem i nutid. Epidemin som sedan över 25 år nu har drabbat varje hörn av vår jord. Vare sig det gäller befolkningsgrupper i hårt drabbade Afrika eller enskilda personer i västvärlden så har aids definitivt ändrat på vår tillvaro. Hiv och aids påverkar allas våra liv på ett eller annat sätt. Epidemin har nu funnits så länge att det finns vuxna människor som inte känner till hur världen var utan hiv och aids. Det behöver inte vara så. Världssamfundet har i de s.k. milleniemålen lovat att stoppa aids framfart till 2015. Världsaidsdagen handlar i år om diskriminering och fördomar.

Hiv-Sverige - Riksförbundet för hivpositiva uppmärksammar på tisdagen den 1 december världsaidsdagen i Kungsträdgården i Stockholm med sång, musik, talare, ljuständning, informationstält , försäljning av det röda bandet samt kondomutdelning.

Ytterligare information på www.wad.se och www.hiv-sverige.se

Program:

Kungsträdgården (Obs! i hörnan mot Hamngatan/Kungsträdgårsgatan)

15:00 Hiv-Sverige öppnar informationstält.

Försäljning av Red Ribbon,Utdelning av kondomer och Ljuständning.

17:00 Sven von Essen presenterar Stockholms Gaykör.

Tal av Förbundsordförande Inger Forsgren.

Tal av Diskrimineringsombudsmannen Katri Linna.

Sång av Andrés Esteche.

Presentation av Art Against AIDS.

Sång av Stockholms Gaykör.

ca: kl 18:00 slut.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.