Gå direkt till innehåll
Livet med hiv
Livet med hiv

Pressmeddelande -

World AIDS Day kampanj 2017 - Livet med hiv

World AIDS Day kampanj 2017 - Livet med hiv

I år uppmärksammar vi World AIDS Day (världsaidsdagen) 1 december 2017 med en antistigma kampanj. Livet med hiv, en kampanj för att bryta fördomarna om hiv. 

Alla har vi drama i våra liv,

livet har sina upp och ned gångar, sina motgångar och framgångar. Livet med hiv i Sverige, är för många ett vanligt liv, med en ovanlig sjukdom, men hiv behöver inte längre vara ett hinder för någon i livet.

Vi vill påminna om att,

med dagens effektiva hivmediciner, har 95% av de som lever med hiv i Sverige, en så pass välfungerande behandling, att hiv inte överförs vid sexuella kontakter eller vid graviditet.

För många som lever med hiv idag är andras fördomar det största problemet, därför tycker vi att det är dags att göra upp med fördomarna en gång för alla. Med rätt kunskap behöver vi inte vara rädda av fel anledning.

Tillsammans kan vi göra skillnad

Första december är det World Aids Day, vi kan alla uppmärksamma dagen tillsammans på olika sätt, genom att bära ett röda bandet, visar vi att medvetenhet om hiv, genom att prata om hiv hjälper vi till att bryta tystnaden. tillsammans kan vi göra skillnad.

Om kampanjen 

Årets kampanj kommer att synas på Youtube, Facebook och Instagram. Kampanjen är ett bilateralt projekt i samarbete med Danska Aids-Fondet. Med stöd av Folkhälsomyndigheten och MAC AIDS-Fund.

Besök kampanjen

Läs mer om kampanjen och omhur du kan engagera dig på vår hemsida.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Hiv-Sverige är en nationell paraplyorganisation som arbetar för att ständigt skapa förbättrade levnadsvillkor för personer som lever med hiv.

För och av personer som lever med hiv, sedan 1990

Hiv-Sverige på webben

Hiv-Sverige på FacebookKontakter

Simon Blom

Presskontakt Ombudsman 0707 73 78 84
Emanuel Karlström

Emanuel Karlström

Presskontakt Strateg Sakfrågor, Press, Kommunikation 0735- 17 36 21

Relaterat innehåll

Relaterade event

Hiv-Sverige - Nationell rättighets- och påverkansorganisation för alla som lever med och berörs av hiv i Sverige

Hiv-Sverige är en nationell rättighets- och påverkansorganisation för alla som lever med hiv och alla som berörs av hiv i Sverige. Hiv-Sverige arbetar med att förbättra livsvillkoren för personer som lever med hiv. Vi arbetar med påverkas- och opinionsarbete, information och rådgivning. För och av personer som lever med hiv sedan 1990

Hiv-Sverige
INDUSTRIGATAN 6
11246 Stockholm
Sverige